Ballonger. Lyd? Lys?

Etter å ha ballongprosjektet under huden til morgendagen disukterte vi veien mot presentasjon neste fredag.

Vi var innom ulike ideer i forhold til å gi positive opplevelser og jobbe med omdømmet til Romsås. Det kunne være en fansine, hvor vi lar folk på Romsås bidra, og vi kan bidra med design.  Som Mats sa så kunne dette vært gitt ut til butikker rundt i Oslo, som sender med dette til kunder, for å gi folk et innblikk i alt det positive Romsås har å by på.

Vi kan intervjue folk med pipestemme etter å ha inntatt helium.

Lyd eller lys installasjoner i den triste og mørke t banen. (Ja, selv om den vant en arkitekturpris på 70 tallet..)

Flere av oss har faktisk vært på tbane stasjonen i Nydalen kun for å se på lysinstallasjonene der. Det er noe uventet, og forandrer seg kontinuerlig. Det er noen vi ønsker å oppnå om vi går videre med lys og lyd.

Noen forslag etter dagens diskusjon er:

Lys som blir sterkere og leder vei ut av t banen. Pingpong lyd i hver ende av perrongen. Som på en tenniskamp så vender hodene til de ventende frem og tilbake i takt med lyden. Fuglekvitter som gir godstemning i den mørke, triste hulen, gjerne kombinert med lys som gir en varmere følelse ved å være der. Eller at lyset veksler mellom varmt og kaldt, og følelsen av at temperaturen skifter ved lystets variasjon.

Lydoverføring fra konserter eller lignende, eller mer tekniske varianter av at man fanger opp lyden til de som ferdes og forsterker de, eller overføres til noe annet. En mer manuell variant av Uro lignende elementer hengende i taket, og ved at de som passerer løfter armen og når de så beveger seg lager de lyd. Den er heller ikke statisk men forandrer seg ved interaksjon.Bringe inn skogen til t banen, for å forsterke det som venter de på Romsås, Nordmarka og frisk luft er jo rett utenfor.

Prosjektere film under tbanens ferd på linje 5, som gir de reisende en opplevelse, og en følelse av at turen går fortere.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s