Kaffetaffel

Kaffetaffel som boudary object. Så hva er et boundary object? Hvorfor tror du folk med bikkjer alltid kommer i prat med hverandre? Fordi de elsker smalltalk å bare må prate med tilfeldige mennesker, (og tilfeldigvis har en bikkje) ? Nei, svaret ligger nok i den hårdotten du drasser rundt på, og som bare må snuse den andre hårdotten den møter i enveisgata. Og som et oppadgående menneske man er da, så innleder man en aldri så liten samtale med den andre hundeeieren. En samtale som etter all sannsynlighet aldri ville ha oppstått uten at du hadde hatt med deg bikkja di ! Ergo, hund = boundary object

Dessverre hadde ikke vi på gruppe B hver vår puppet for å bryte isen og komme i dialog med Romsås folket, derfor gikk vi for den mindre kreative varianten kaffe. Men vi hadde en spisskompetanse i laget, nemlig Odas fingerferdigheter. Når det i tillegg stod et stort flygel ubrukt inne på legesenteret, så vi ingen grunn til at det ikke skulle tas i bruk. Oda skulle få lov til å blomstre. 

Sammen med kaffe, twist, og pianoskillz skapte vi en overraskende og hyggelig stemning på senteret. Folk satte pris på opplegget. Lyden var nydelig, og dialogene oppstod. Formålet med samtalene var å finne ut hva de oppfattet som det positive med Romsås. Allikevel brukte de fleste anledningen til å uttrykke sin misnøye med senteret og dets mangler. Dog, naturen og marka ble ofte nevnt som et positivt element dersom de skulle nevne noe. Om det ble brukt derimot var mer usikkeret. Hvorfor kan man spørre seg ? Det igjen er et helt nytt tema som ikke skal besvares nå, men at det er et kulturelt relatert svar er det ingen tvil om.    

Kaffetaffelen ga oss kanskje ikke alle de svarene vi ønsket, folk på Romsås i likhet med resten av oss er nok flinkere til å klage en å rose. Vi kjenner oss igjen der. Men at det skapte god stemning, funket som en icebreaker og lot oss bli bedre kjent med Romsås beboerne, og ikke minst gjorde oss på gruppa litt mer varme i trøya er det ingen tvil om. Vi tar med oss disse erfaringene, og lar prosjektet gli videre i den retningen det gjør. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s